Серийни крадци вилнеят, докато собственици спят

В някои случаи кражбите са изключително дръзки

28.07.2021 | 17:03 Редактор: Искра Ангелова
Серийни крадци вилнеят, докато собственици спят

Бургаски и поморийски полицаи-криминалисти арестуваха трима серийни крадци от Градец. Мъжете от котленското село са на възраст между 29 и 43 години, извършители на множество кражби от малки населени места, разположени на територията на Бургаска област. Това съобщи говорителят на ОДМВР Цветелина Рандева.

За периода от 15 април до 20 юли, в различно съучастие, са извършили общо 23 криминални деяния, от които седем кражби на автомобили, а останалите на вещи, пари и ценни предмети от частни домове. 

Схемата им била следната: действали вечер и през нощта, когато стопаните на домове заспиват. Подбират се къщи с отворени прозорци или тераси. В някои от случаите кражбите са били изключително дръзки, тъй като са осъществявани, докато собственици спят в домовете си.

Предимно се отнемали: парични средства и дебитни карти с последващи неправомерни транзакции от банковите карти, златни накити и лесно преносими предмети от бялата техника. Характерно е било, че в случай, че открият кола с оставени ключове или ключове в жилището, чиято аларма активира близко паркиран автомобил, отнемат превозното средство с цел да напуснат максимално бързо местопроизшествието или да се придвижат до най-близката жп гара, информира "Труд".

Точно влаковете са били и най-често ползваният от задържаните транспорт за придвижване от родното им място до Бургас и околните градове.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК