Удариха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала в Пазарджик

Задържани са двама ползватели на имота, които са привлечени като обвиняеми

27.07.2021 | 10:45 Редактор: Десислава Атанасова
Удариха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала в Пазарджик

Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на полицейския участък в Брацигово и Районното управление в Пещера под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик.

В петък полицейските екипи предприели претърсване на имот в брациговското село Козарско с масивна двуетажна промишлена сграда. В рамките на действията е открита високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, в която са се полагали грижи за общо 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие - част от тях под формата на разсад, а други - на зрели растения.

Иззети са близо 9 килограма зелена листна маса. Наркооранжерията била от закрит тип, оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана.

В сградата били обособени и помещения, оборудвани за последващата обработка на конопените растения - обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето й за дистрибуция.

За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж била обособена и мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество. 

На място са задържани ползвателите на имота – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас. 

По искане на Окръжна прокуратура–Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо тях. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК