Заедно с бившия шеф на ДАНС е задържан и действащ антимафиот

Групата не е имала разрешително за лов

21.07.2021 | 15:35 Редактор: Елеонора Танева

Бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев е задържан за бракониерство късно снощи. В момента той се намира в ареста в Благоевград. Георгиев е бил придружаван от още четирима мъже, сред които и собственикът на футболен клуб "Бистрица" Сергей Ташков.

Сигналът за незаконен лов е подаден късно снощи. Полицейски патрул спрял за проверка два джипа на пътя между симитлийските села Сушица и Полена. В един от тях е бил и бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев. Мъжете не разполагали с никакви разрешителни за лов. 

"Спрели са някои хора, дали са бракониери -  не знам, нямам представа какво е станало. Законно ли е, незаконно ли е - тук има ловно стопанство, може и да е законно, не знам", каза кметът на с. Сушица Георги Митрев.

В единия от джиповете е намерен труп на диво прасе. Открити са и четири карабини. Вътрешният министър определи задържането на Георгиев като срамно. 
 

"Тази нощ той заедно с още един друг служител на ДАНС, от правния отдел, и с още двама души, с два джипа, с убито диво прасе в една от колите са били на нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство. Младият служител на ДАНС, който е действащ, е колега на Бойко Борисов, в Бистришки тигри, играят мач, те спортуват заедно", заяви Бойко Рашков.

В групата е бил и местен горски служител. 

"Той е в нашата ловна дружинка, отговорен е, по принцип върши много работа, организира лова в моята дружинка и има добри отзиви за него", уточни кметът Георги Митрев.

В обезлюденото село Сушица хората не са разбрали за задържането на бракониерите. 

"Аз съм от Крупник и не знам. Той е от Сушица. Не съм чул нищо, не съм видял, аз съм козар. Прасета има иначе", коментира местния козар.

Разследването на случая продължава. Предстои да се установи при какви обстоятелства е убито намереното животно.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Да се пита защо вътрешният министър смята задържането на Георгиев за срамно??????? Срамно е и противозаконно е да се ловува без разрешително. Някои хора се мислят за недостижими.....както и да крадат от държавата, и да правят други престъпления. Браво на полицията задържала тази банда. Сигнализирай за неуместен коментар