Столичанка е със счупена китка след нападение от куче, собственикът избягал

Това е поредното нападение от домашно куче в Северния парк в София

19.07.2021 | 14:05 Редактор: Елеонора Танева

Куче нападна възрастна жена в столичен парк. Пострадалата е със счупена китка. Собственикът на животното е избягал и се издирва.

Инцидентът е станал преди дни в Северния парк в София - на място, където обикновено е пълно с деца.

"Баба ми се разхожда с нейна приятелка, при което вижда домашни кучета, които са пуснати. В един момент тръгват към баба ми, връхлита я едното от тях, събаря я на земята, минава през нея. Тя има сериозно счупване на лявата китка, силно натъртване на кръста, охлузвания, натъртвания по цялото тяло. Стопанката е избягала", разказва Цветослава Геланова - внучка на пострадалата жена.

"Искам да отправя един апел към собственичката, ако разбира се гледа този репортаж. Нека да се свърже с мен. Човешко е да се греши, но всички трябва да си поемат своите последствия. Паркът е място, на което на всеки един човек трябва да му е приятно, да разпусне със своите деца, близки, познати, а не да бъде предпоставка за инциденти", каза още Цветослава.

Такива породи кучета трябва да бъдат на повод, както е по закон, или с намордник, категорична е тя.

А хората, които се разхождат в парка, казват, че въпреки зачестилите случаи на нападения от кучета, не се страхуват.

"Едно куче, за да напада, според мен ще трябва да бъде стимулирано за това. Дали го е стреснала... Не може просто ей така да те нападне. За момента не ме е страх, не", сподели една от посетителките на парка.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК