Настояват за тежки присъди за двама мъже, опитали да убият охранител в дискотека

Искането на прокуратурата е подсъдимите да бъдат признати за виновни по повдигнатите обвиненията

24.06.2021 | 10:07 Редактор: Жаклина Иванова
Настояват за тежки присъди за двама мъже, опитали да убият охранител в дискотека

Окръжна прокуратура - Варна внесе протест в Апелативния съд срещу произнесените от състав на Варненския окръжен съд присъди по отношение на 39-годишния Г.М. и 20-годишния К.Т, предадени на съд за опит за убийство на охранител в увеселително заведение.

Прокуратурата настоява двамата подсъдими да бъдат признати за виновни по обвиненията за каквито престъпления са били повдигнати пред първата съдебна инстанция, както и за налагане на по-тежки наказания спрямо тях.

През изминалата седмица Варненският окръжен съд призна Г.М. за виновен за това, че на 28 януари 2018 година се опитал умишлено да умъртви охранител в увеселително заведение във Варна.

Съдебният състав постанови присъда "лишаване от свобода“ за срок от седем години и шест месеца, която ще се търпи при първоначален строг режим. 39-годишният мъж ще трябва да заплати сумата от 35 000 лв. на пострадалия.

Другият подсъдим по делото К.Т. също беше признат за виновен за това, че извършил непристойни действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. Младият мъж ще търпи наказание от две години "лишаване от свобода“.

Съдът оправда К.Т. по обвинението, че опитал умишлено и по хулигански подбуди да умъртви охранителя във варненското заведение в съучастие с Г.М. и го призна за невинен. Отхвърлен бе и предявеният срещу него граждански иск за обезщетение.

Случаят в заведението стана публично известен във Варна заради агресията. След скандал с друга компания двамата подсъдими били изведени от заведението. Там ученикът и неговият приятел насочили агресията си към охранителя, който ги съпровождал. К.Т. държал за краката охранителя, а приятелят му размахвал нож, като нанасял удари с него по краката и тялото на 37-годишния потърпевш.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК