Огромен удар: Хванаха хероин за близо 24 млн. лв., укрит в мраморни керемиди

Задържана са двама чужди граждани

07.06.2021 | 12:44 Редактор: Тодор Петров

При Специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, Европол и Агенция "Митници" под надзора на Специализирана прокуратура е задържана голяма пратка с хероин, скрит в кухини на мраморни керемиди.

Наркотичните вещества са пристигнали с 4 контейнера по море на пристанище Варна-запад и с товарни камиони са били превозени до склад в Сливен. Там в момент на изваждане на хероина от кухините на мраморните плочи са задържани две лица -  чуждестранни граждани.

До момента по образуваното досъдебно производство са иззети близо 500 кг наркотични вещества. Според първоначалната оценка по цени за съдопроизводството стойността им е 23 850 000 лева.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура двамата чуждестранни граждани са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в престъпно сдружение и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение.

Единият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в нарушение на закона е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества.

Двамата обвиняеми първоначално са задържани за срок до 72 часа, а по искане на Специализирана прокуратура на 05 юни Специализираният наказателен съд е взел спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение – „задържане по стража“.
Съдействие в хода на разследването на ГДБОП е оказано и от правоохранителния орган на САЩ за борба с наркотиците – DEA.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК