Митнически служители разкриха нелегален цех за тютюн в Ловешко

На мястото са открити общо 860 кг тютюн

24.05.2021 | 11:47 Редактор: Юлия Христова
Митнически служители разкриха нелегален цех за тютюн в Ловешко

Митнически служители разкриха цех за производство на акцизни стоки - тютюн за пушене, в частен имот в област Ловеч. На мястото са открити общо 860 кг тютюн - нарязан и на листа, както и технически съоръжения за обработката им.

На 22 май служители на Териториален отдел “Митническо разузнаване и разследване - Дунавска", сектор "Оперативен контрол" - звено Свищов, извършват проверка в частен имот, находящ се в село в област Ловеч.

При проверката митническите служители установяват производство и държане с цел разпространение на тютюневи изделия – тютюн с общо количество около 860 кг. 220 кг от количеството е във вид на суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща нарязан тютюн за пушене, а останалите 640 кг са тютюн на листа, подлежащ на последваща обработка.

Тютюнът е без надлежно разрешително. Установено е и държане на технически съоръжения – електрическа машина за рязане на тютюн на листа и електронна везна, за които се знае, че са послужили за производство на тютюневи изделия. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК