Гледат делото за катастрофата с Местан, при която загина бебе

Под отговорност е подведен и бащата Юсеин Ахмед

17.05.2021 | 08:33 Редактор: Юлия Христова

Окръжният съд в Кърджали ще разгледа делото за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Привлечен под наказателна отговорност са лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен, че не спрял на знак "Стоп“.

Под отговорност е подведен и бащата на бебето - Юсеин Ахмед, който е карал своя автомобил с превишена скорост. Тежкият инцидент стана на 14 април 2019 година край село Загорско.

През октомври миналата година съдът върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения, а през април тази година това, както и други дела на Кърджалийския окръжен съд, бяха отложени заради пандемията. Очаква се на заседанието днес да бъдат разпитани свидетели.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
3 rate up comment rate down comment 0
Местан е вече никой,
преди 2 години
да си отговаря за действията като обикновен гражданин, а не като бивш депутат. С какво е виновен бащата на детето, как установиха, че е карал с превишена скорост!? Явно се опитват да му вменят вина, за да може Местан да мине по леко. Ако Местан спазваше правилника и беше спрял пред стопа, днес детето щеше да е живо. Сигнализирай за неуместен коментар