25 свидетели ще бъдат разпитани по делото за катастрофата с Местан

Първото заседание ще се проведе на 5 и 6 април

24.02.2021 | 19:41 Редактор: Юлия Христова

25 свидетели ще бъдат разпитани по делото за катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Днес окръжният съд в Кърдали даде ход на делото по тежкия инцидент край село Загорско на 14 април 2019 година.

Пред магистратите застанаха бившият депутат и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед, обвинени в съпричиняване на смърт по непредпазливост. Първото заседание ще се проведе на 5 и 6 април. В първия ден показания по случая ще дадат 13 души, а на следващия още 12.

“Обвинителния акт и 13-те тома са продукт на една много тежка измама, извършени от страна на наблюдаващите прокурори в изпълнение на откровена политическа поръчка“, каза Лютви Местан.

"И двамата обвиняеми  са предадени на съд за причиняване на смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване. Всички относими факти и обстоятелства към обвинението, което е повдигнато и на двамата подсъдими са отразени в обстоятелствената част на обвинителния акт.", заяви наблюдаващият прокурор Росица Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК