10 г. затвор за 32-годишен, изнасилил малолетна в Монтанско

Пострадалото дете е формирало посттравматично стресово разстройство

11.05.2021 | 10:30 Редактор: Жаклина Иванова
10 г. затвор за 32-годишен, изнасилил малолетна в Монтанско

С осъдителна присъда от 10 години "лишаване от свобода“ при "строг“ режим на изтърпяване приключи делото на първа съдебна инстанция срещу 32-годишния К.А., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, вр ал. от НК, съобщиха от прокуратурата. 

Подсъдимият К.А. e осъждан 13 пъти за извършени умишлени престъпления, изтърпявал е наказания "лишаване от свобода“.

През 2012 г. мъжът заживял на съпружески начала с Т.К. в село в област Монтана. Пет години по-късно, когато дъщерята на жената била на 9 години, той извършил насилствен полов акт с момичето. Заплашил детето да не казва на никого за случилото, като в противен случай щял "да я пребие от бой“ и "да ѝ се стъжни живота“.

Не след дълго момичето избягало в друго село при биологичния си баща, но поради честите конфликти напуснало и този дом. Детето отишло да живее при вуйчо си. Впоследствие било изпратено в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

За преживения от момичето насилствен акт станало известно на полицейските органи, след което започнало разследване срещу К.А. за извършеното от него престъпно деяние.

Според заключението на вещите лица по комплексната психиатрична и психологична експертиза, пострадалото момиче вследствие на преживяното формирало посттравматично стресово разстройство. Детето не разполагало нито с необходимите познания, нито с необходимия опит, за да предвиди какво може да се случи. Било е изложено на голям риск, оставено да съжителства само с непознат мъж.

Наложеното на подсъдимия К.А. ефективно наказание от първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК