Няма виновни за смъртта на момичетата при рухването на сграда на "Алабин"

ВКС: Четиримата подсъдими са оправдани

07.05.2021 | 20:13 Редактор: Десислава Атанасова
Няма виновни за смъртта на момичетата при рухването на сграда на

ВКС оправда четиримата подсъдими за срутилата се сграда на ул. "Алабин", която уби две момичета. 

Подсъдими за инцидента бяха собственикът на сградата Георги Кирчев, управител на фирма "Хрисома", инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на "А3-Архитектура и изпълнение", и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

Четиримата бяха оправдани и на предишните две инстанции. Така 15 години след смъртта на 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова виновни за случилото се няма, съобщава БГНЕС.

Припомняме, че 5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 година. Под руините ѝ загинаха 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

През ноември 2018 година, 12 години след рухването на сградата-убиец, съдът оправда подсъдимите. Софийски градски съд се произнесе, че собственикът на сградата Георги Кирчев е невинен. Инженерът контролирал ремонта Петър Петров също няма вина, както и Николай Симеонов, който е управител на фирмата, ангажирана с ремонта. Невинен е и строителят Манчо Антонов.

Присъдата по делото на Софийски градски съд бе протестирана от прокурор Милко Момчев пред Апелативен съд-София, с искане за постановяване на нова, осъдителна присъда.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК