Женски бой на стадиона в Благоевград след дамското дерби

Мелето започва веднага след последния съдийски сигнал

07.05.2021 | 19:53 Редактор: Юлия Христова

Женски бой на стадиона в Благоевград след дамското дерби между "Пирин лейдис" и "Барокко София". Зрителите на мача станаха свидетели на грозен ръкопашен бой между състезателките от двата отбора.

Мелето започва веднага след последния съдийски сигнал.

За косите се хващат футболистките от "Пирин" и "Барокко". Свидетел на грозната сцена става Елена Маринова. 

"Никога не съм ходила на мачове, единствено стоя вкъщи и гледам, това мие първото посещение, но останах страшно разочарована", каза Елена Маринова. 

Жената разказва, че ескалацията на напрежението в края на мача си има предистория. 

"Едно момиче от Пирин, тъч мисля, че беше - метка топката, друго момиче, което беше силно агресивно от "Барокко" тръгва към нея сякаш на карате, т. е. тя скача с бутонките към лицето. Публиката изпадна в някаква еуфория", допълни тя.

Играта продължила напрегнато. 

"Точно след като се изсвири последния сигнал едно момиче от Пирин, което се движеше отстрани на стадиона шест момичета от "Барокко" го нападнаха с жестоки удари по главата и започнаха да го скубят, докато отидоха към тях съответно лекарите, две момчета от охраната отидоха там това си изяде боя. Аз не мисля, че е нормално, това са момичета на 15, 18, 19 години. Най-лошият пример, аз имам малки деца, които утре може да станат футболистки, може да не станат, но те по този начин се убива желанието както на играчите, които играят,  така и на хората", обясни жената.

От ръководството на футболен клуб Пирин обясниха за Bulgaria ON AIR, че това е просто спортен инцидент вследствие на натрупано напрежение по време на игра и добавиха, че веднага след  момичета са се сдобрили. В полицията в Благоевград жалби не са постъпвали. В този момент органи на реда на стадиона не е имало, т. к. от полицията не била поискана охрана на мача.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК