Осъдиха на 19 г. затвор мъж за убийство след сбиване в Кюстендил

20-годишният подсъдим бил от фамилия, известна сред обществеността със саморазправите си

19.02.2021 | 12:10 Редактор: Радостина Димитрова
Осъдиха на 19 г. затвор мъж за убийство след сбиване в Кюстендил

Съдът в Кюстендил призна за виновен 20-годишен мъж за убийство след сбиване. Наложено му е наказание от 19 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. Това съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият А.Д. принадлежал към фамилията, известна сред обществеността като "Гольовци", живееща в квартал "Изток" в гр. Кюстендил. Представителите ѝ били известни със саморазправи при възникнали инциденти.

През нощта на 17.02.2019 г. криминално проявеният вуйчо на подсъдимия – А.И., последователно посетил няколко заведения в града, придружаван от приятелска компания. Около 6 ч. сутринта се отправили към кафе, имал репутацията на нежелан клиент за персонала. А.И. бил във видимо нетрезво състояние и демонстрирал подчертано агресивно и предизвикателно поведение. Мъжът провокирал конфликт, отправяйки обидни думи към клиент. Това наложило намесата на собствениците на кафенето, за да въдворят ред.

Въпреки обещанията си да спре, А.И. продължил да се държи невъздържано и арогантно, като ставал все по-агресивен. Той бил насила изведен, като не спрял да обижда и да отправя закани към околните.

Подсъдимият А.Д. бил информиран за случващото се и решил да се намеси във възникналия скандал с вуйчо му. Той взел метален сгъваем нож и се оправил към заведението. Пристигналият на място А.Д. се включил в конфликта, като извадил наподобяващата пистолет газова запалка, насочвайки я към намиращ се наблизо свидетел. Сбиването продължило с гонка по улицата. Подсъдимият извадил носения с него нож, разгъвайки острието му. Нанесъл силен юмручен удар на един от опонентите си, замахнал с ножа към гърдите на друг и го заплашил с убийство. Успял да му причини нараняване в предмишницата и повторил няколкократно опита си да го прободе с оръжието, нанасяйки му порезни рани.

В този момент към мястото на разразилата се саморазправа наближил В.Д. (на 33 години), без да демонстрира каквото и да било агресивно поведение. Виждайки го пред себе си, подсъдимият А.Д. замахнал с ножа към гърдите му, като първоначално не успял да го нарани. Мигновено след това подсъдимият нанесъл втори удар с ножа, след което побягнал. Острието на оръжието попаднало дълбоко в гръдния кош на пострадалия В.Д., който почти веднага паднал безжизнен на земята. Свидетели на случващото се опитали да му помогнат и подали сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал настъпилата смърт на мъжа.

А.Д. избягал и се укрил, като по пътя изхвърлил оръжието на престъплението в двора на чужд имот, където то било намерено по-късно. Осъдителната първоинстанционна присъда подлежи на обжалване в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК