Братът на убития в Манастирище: Може би искаше да застреля и мен

Близките му твърдят, че и преди са имали проблеми с психичноболния стрелец

22.04.2021 | 22:04 Редактор: Никола Симеонов

Трагедия във врачанско село - мъж застреля свой съсед и се барикадира в къщата на майка си. Спецчастите успяха да го задържат. Оказа се, че мъжът е с психическо заболяване и имал вражда с жертвата.

В ранния следобед двамата братя - Калин и Анатоли се прибират от работа с автомобил. Стрелецът ги причаква близо до дома им и застава пред колата. 

"Изчака ни отвън - стреля. Брат ми вървя 100, 200 метра и почина в колата. Просто дойде и стреля, обаче имаше много изстрели - може би и мен искаше да застреля", каза Анатоли.

Близки на жертвата разказват, че 45-годишният Валентин Борисов от няколко дни е следял Калин. След стрелбата Валентин се крие в къщата на майка си и се барикадира там. На място пристигат специалните части на МВР и жандармерията. Те успяват да изведат първо възрастната жена, а три часа по-късно и самия стрелец. 45-годишният мъж е имал психически проблеми.

Близки на Калин твърдят, че и преди са имали неприятни случки с него.

"Преди време едно момче просто минаваше с колело и той му наряза гумите. Полицията го прибра, но след известно време го пуснаха пак", заяви Петър Петров.

По информация на МВР стрелецът е заявил, че е закупил оръжието от преминаващ търговец. Предстои да се установи вярно ли е твърдението му. Бил е диагностициран за психични отклонения през 2007 г., а последно е пуснат от психиатричната клиника през 2020 г.

Задържаният за стрелбата мъж няма други криминални регистрации. Въпреки това се е наложила намесата на спецчастите, защото е имало реална опасност мъжът да вземе за заложник майка си, обясниха от полицията.

"Полицията си е свършила работата, но човекът вече го няма. Сега прокуратурата трябва да си свърши работата - защото може да убие и другия брат", добави Петров.

В следващите дни предстои да бъде решено каква мярка да бъде предприета спрямо задържания. Образувано е досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 седмица
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Боже трагедията е голяма... Сигнализирай за неуместен коментар