Ген. Василев посочи основните версии за показното убийство в София

Едната е бизнес, втората е личен мотив, смята той

07.04.2021 | 21:44 Редактор: Никола Симеонов

Продължава издирването на извършителя на показното убийство в София. 46-годишният бизнесмен Николай Драгополов беше застрелян в джипа си от мъж, дегизиран като клошар. В колата е било 11-годишното му дете.

"Има 2 основни версии за убийството - едната е бизнес, втората е личен мотив. По-вероятна е бизнес версията. Този бизнес с коли, лизинги, ДДС, е врата за много пари, сблъскващ е и създава условия за измами, както и нарушени взаимоотношения", заяви в ефира на "Денят ON AIR" бившият директор на Национална служба “Полиция” ген. Васил Василев.

По думите му, ако са истина предположенията, че след седмица убитият е щял да получи охрана и е имало сплашвания по негов адрес, тогава той наистина е "пресякъл петолинието" и покушението е избързало, защото с охрана е щяло да бъде много по-трудно.

"Този, който му е мислил лошото, е знаел много добре маршрута му. Мястото, където е станало покушението, е такова, че вечерно време се събират коли. Там няма начин да не спреш. Чух версии, че са манипулирали светофара, това е по-скоро от романите и филмите. Ако са знаели пътя, е нормално да бъде причакан, където се образува най-голямата тапа. След това извършителят съвсем спокойно си е тръгнал пеша, докъдето го е чакала кола, или просто е изчезнал между блоковете", каза ген. Василев. 

Той добави, че е много важно какъв оглед ще се направи на местопрестъплението, за да се намерят и най-малките доказателства.

"След това трябва да започне работа във връзка с бизнеса, личните му взаимоотношения, бившите му присъди. Доста такива убийства останаха във въздуха - Александър Антов на "Агресия", Христов от Велико Търново и още няколко души. Вижте убийството в Борисовата с какъв обрат е", заяви ген. Василев пред Bulgaria ON AIR. 

Експертът смята, че е възможно убийството да е поръчково, след като е "пресякъл пътя на някой".

"Казали са си "дай да го приключваме този, много ни е обидил ", според първата версия. Може да е било лично отмъщение на самия стрелец. Има такива причини, които просто не можеш да ги проумееш. Но аз мисля, че водещото е бизнесът", допълни генералът.

Той каза още, че към момента не е неизвестно дали извършителят е знаел, че има дете в автомобила. 

"Има лица, които могат и сами да организират нещо подобно. При нашата действителност, ако има голяма организация, все нещо ще изскочи от някъде", смята специалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК