Потвърдиха мерките за неотклонение на задържаните за финансовата пирамида

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно

06.04.2021 | 16:30 Редактор: Тодор Петров
Потвърдиха мерките за неотклонение на задържаните за финансовата пирамида

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мерките за неотклонение на шестимата обвинени за участие в организирана престъпна група за измами чрез търговия с финансови средства и изпиране на пари.

Привлечените като ръководители на групата Й.М. и К.Д, както и сочената за счетоводител на престъпното сдружение М.Г., остават с най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", а другите трима обвинени С.Ц., Й.А. и Ф.Н. - с "домашен арест".

Съдът прие представените от прокуратурата 11 тома с нови доказателства по досъдебното производство. Потвърдена бе тезата на обвинението, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът отчете високата обществена опасност на инкриминираните деяния, наличието на реална опасност от унищожаване на доказателства, ако обвинените са на свобода, както и факта, че свидетели по делото вече са били заплашвани, съобщиха от прокуратурата.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК