Жестокост: 25-годишен обра и преби възрастна жена в Шуменско

Тя е била открита от неин съсед и е разпознала нападателя - 25-годишен мъж

19.03.2021 | 15:59 Редактор: Здравко Черкезов
Жестокост: 25-годишен обра и преби възрастна жена в Шуменско

Възрастна жена, от село Цани Генчево, е починала след побой с 25-сантиметрова дървена цепеница, с цел грабеж. За извършеното престъпление на 13 март съобщиха днес директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим и административният ръководител на окръжната прокуратура в града Маргарита Георгиева. Тя каза, че информацията по случая е забавена, заради необходимостта от събиране на данни и доказателства за престъплението.

В ранните сутрешни часове в събота, чрез телефон 112, е получен сигнал в ОД на МВР - Шумен, че в безпомощно състояние е намерена трудноподвижната жена, на около 68-69 години, в дома й в с. Цани Генчево, съобщава БТА.

Изпратените екипи на спешна помощ и полицията я намерили в безпомощно състояние, с множество фрактури от тежък побой, но контактна. Тя е била открита от неин съсед и е разпознала нападателя. Това е 25-годишен мъж от селото, който след около два - три часа е бил задържан. Изяснено е, че той е отнел около 200-300 лева от дома на жената и не е криминално проявен. Има и данни, че е употребявал наркотици, отбеляза Ялчън Расим.

По случая е образувано досъдебно производство за грабеж, извършен с причиняването на средна телесна повреда на жената, която е имала двигателни и здравословни проблеми.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК