fallback

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок

12.03.2021 | 14:05 Автор: Ралица Братанова

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина!

Според целия съдебен състав е безспорно доказано макар и с косвени доказателства, че подсъдимия Йоан Матев е лицето, което е заснето на камерите, което е присъствало на местопрестъплението и се е оттеглило от него.

Има обаче и разлика в мненията на състава - мнозинството счита, че няма никакви доказателства, че именно Матев е държал ножа и е умъртвил Георги Игнатов.

Убийството стана преди почти 6 години - на 2 юни 2015 година в Борисовата градина. Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин".

В последната си дума пред съда Матев за първи път изказа съболезнования на близките на убитото момче Георги Игнатов.

"Изказвам своите искрени съболезнования на близките на Георги, но аз нямам нищо общо с тази трагедия и затова моля да бъда оправдан", каза Матев пред съдиите.

Според Матев показанията на брат му Марсел, с които бе намерен ножът, с който е убит Георги, са получени с психически и физически тормоз. От обвинението настояха за максимална присъда от 12 години затвор и 400 хиляди лв. обезщетение заради тежкия характер на престъплението. 

От защитата обаче бяха категорични, че събраните данни не са неоспорими и няма нито едно пряко доказателство.

"Не мога да обсъждам в момента конкретните мотиви. Искам да попитам не ви ли се е случвало роднини да спорят за това на кого прилича детето. Нека да видим мотивите на присъдата", каза адвокатът на Йоан Матев - Ина Лулчева.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback