Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок

12.03.2021 | 14:05 Редактор: Ралица Братанова

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина!

Според целия съдебен състав е безспорно доказано макар и с косвени доказателства, че подсъдимия Йоан Матев е лицето, което е заснето на камерите, което е присъствало на местопрестъплението и се е оттеглило от него.

Има обаче и разлика в мненията на състава - мнозинството счита, че няма никакви доказателства, че именно Матев е държал ножа и е умъртвил Георги Игнатов.

Убийството стана преди почти 6 години - на 2 юни 2015 година в Борисовата градина. Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин".

В последната си дума пред съда Матев за първи път изказа съболезнования на близките на убитото момче Георги Игнатов.

"Изказвам своите искрени съболезнования на близките на Георги, но аз нямам нищо общо с тази трагедия и затова моля да бъда оправдан", каза Матев пред съдиите.

Според Матев показанията на брат му Марсел, с които бе намерен ножът, с който е убит Георги, са получени с психически и физически тормоз. От обвинението настояха за максимална присъда от 12 години затвор и 400 хиляди лв. обезщетение заради тежкия характер на престъплението. 

От защитата обаче бяха категорични, че събраните данни не са неоспорими и няма нито едно пряко доказателство.

"Не мога да обсъждам в момента конкретните мотиви. Искам да попитам не ви ли се е случвало роднини да спорят за това на кого прилича детето. Нека да видим мотивите на присъдата", каза адвокатът на Йоан Матев - Ина Лулчева.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 2 години
Стига с този навик,убивам,изнасилвам,крада от скука,по време на афект или пък щото няма работа и какво да правя,крада,изчистете си затворите отървете се от тоя вирус че няма време половината век минава поне да живеят умните и добрите хора и малките подрастващи далеч от лошотията създайте закони озъптете ги вече стига с тая корупция оценете човешкия живот високо,искаме да живеем спокойно,но ако имаме повече забрани според мен ще е по качествено,моля променете кодекса ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 2 години
За пореден път съм бясна,защо няма справедливост към всички убийци едни ще си се шляят по улиците и ще си търсят следваща жертва,а други лежат до живот.Нека да няма тоз е българин ония е ром,всички под ножа ако бях на власт бих издала заповед който е убиец на бесилото !Смърт за смърт!Нито парите ,нито нещо ще облекчи болката и страданието от близките,не може едни да се почернят за цял живот а другите да си продължават живота да ядат да пият да се смеят и да дишат не може ,сменете законите вече ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 2 години
Той е извършил едно от най страшния божи грях УБИЙСТВО ако не бъде осъден от системата,то тогава БОГ ще го накаже,поне да не се появяват по телевизиите и да ръсят глупости и наглост,че ще си намерят майстора,не можем да го дишаме него и всичките му защитници а брат му дано сънува кошмари до края на дните си че се е отказал от показанията си ,дано Георги не ви оставя нощем на мира ,Кой ще му даде работа на тоя ***,да беше си признал и да лежи доживот тоя изверг ,никой вече няма да го иска Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 2 години
От погледа му личи,че е убиец,може да не е хладнокръвен, и да е било в момент на афект,личи му по физиономията,по погледа че е в тъмна дупка в която е попаднал неумишлено,приел е че е убиец,но е страхливец,такива като него сигурно си казват до край ще отричам каквото и да става и най нагло молят за справедливост и съболезнования!*** подъл плъх!Адвокатката толкова нагла да твърди че на видеото не е Йоан ,Бог да я накаже дано,всичките които го защитават Бог ще ги накаже Сигнализирай за неуместен коментар