Повдигнаха обвинение на 33-годишен мъж, държал килограм марихуана

Наркотичното вещество било намерено и иззето от дома на И.П. и от неговия автомобил

10.03.2021 | 14:40 Редактор: Юлия Христова
Повдигнаха обвинение на 33-годишен мъж, държал килограм марихуана

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на 33-годишния И.П.  Мъжът е привлечен в качеството  му  на обвиняем за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нетно тегло 990,49 грама и метамфетамин в минимални количества. Законът предвижда за това деяние наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Наркотичното вещество било намерено и иззето от дома на И.П. и от неговия автомобил на 8 март, когато той е проверен от органите на реда.

От данните за съдимост на обвиняемият е видно, че е осъждан, което сочи по-високата му степен на обществена опасност, склонността му да извършва престъпления и опасността да се укрие и извърши друго престъпление. Това са част от мотивите, с които наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за задържане под стража на И.П.

Съдът определи 33-годишният мъж да остане под домашен арест, контролиран с електронно средство. Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на Варненския окръжен съд.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК