Бруталното нападение във Виноград: Удряли ѝ главата, вързали я, хвърлили я в мазето

Оказва се, че баба Верка познавала един от нападателите си

07.03.2021 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова

77-годишната жена от стражишкото село Виноград, която бе жестоко малтретирана и ограбена, е познавала единия от двамата си нападатели, който наскоро излязъл от затвора. Това разказаха тя и дъщеря ѝ пред екип на Bulgaria ON AIR.

18-годишният осъждан младеж вече е в ареста, грози го затвор от 3 до 20 години.

На 4 март вечерта двама мъже нахлули в къщата на 77-годишната Верка Георгиева във Виноград и я нападнали, докато спи. Злосторниците вързали със сезал жената , започнали да я удрят брутално и откраднали пари и златни пръстени. 

"Ами, те са били двама, единият Иван се казвал, хвърлил кърпата на лицето ѝ и я хванал и я хвърлил на земята по лицето ѝ. Хванал ѝ главата и я удрял на земята. И пак ѝ удрял главата и казал на другия да ѝ вържат ръцете. И са я хвърлили в мазето с вързани ръце. В мазето е тъмно и студено и са сложили камък на вратата да не може да излезе", разказва дъщерята на нападнатата жена Веска Ангелова.

18-годишният Иван от Виноград само преди месец излязъл от затвора, където лежал шест месеца за поредна кражба. Той се познавал с Вера и дори гостувал в дома ѝ. 

"Бабата го познава. Пил е кафе, ял е хляб", обяснява дъщеря ѝ.

Жената успяла да развърже ръцете си едва в петък сутринта и веднага подала сигнал на 112 за грабежа. Съселяните ѝ са потресени от дързостта на нападателите. 

"Чух от хората, че нападнали баба Верка, че влезли у тях, парите ѝ взели, златото. Спокойна жена, тя е оперирана на гърлото, не може да говори", разказва съседка.

След бруталното нападение баба Верка не смее да нощува в къщата си и е при дъщеря си в съседно село.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Добърден
преди 1 месец
Така е в Тикволандия! Ограбват и убиват хора под-път и над път! И осъдени няма. Какво става с наркомана дето уби журналист на кръстовището преди една година. Да не би да е в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар