Задържаха 500 000 къса контрабандни цигари на Околовръстното в Габрово

Установена самоличността на шофьора - 49-годишен осъждан жител на плевенското село Комарево

24.02.2021 | 12:00 Редактор: Радостина Димитрова
Задържаха 500 000 къса контрабандни цигари на Околовръстното в Габрово

Криминалисти на ОДМВР-Габрово иззеха голямо количество контрабандни цигари. Операцията е проведена със съдействието на представители на Агенция "Митници", под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията на  служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР Габрово и колегите им от РУ-Габрово е проведена вчера. Към 18:00 часа, на околовръстен път Габрово в посока вр. Шипка, те спират за проверка товарен автомобил, на чиято платформа бил качен бус.

В рамките на предприетия контрол е установена самоличността на шофьора - 49-годишен жител на плевенското село Комарево, осъждан, а при претърсването, с участието и на представители на Агенция "Митници", в товарния отсек на буса от платформата, са открити общо 500 000 къса цигари (50 мастербокса) контрабандни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, мъжът е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпления по чл. 234 от НК, а действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Снимка: Пресцентър, МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК