Задържаният хероин от Варна пристигнал от Дубай, митничар е замесен в схемата

Наркотикът бил скрит в тайници

16.02.2021 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова

Хероин за 32 мл. лв. беше задържан на пристанище Варна. Пратката от над 400 кг е дошла от Дубай, а наркотикът бил скрит в тайници. Наркотикът е открит при проверка на четири контейнера с общо 1600 битумни ролки. В схемата са замесени 35-годишният собственик на фирмата-получател и служител на митническо бюро Търговище.

Корабът с контейнерите пристига от пристанище Дубай на пристанище Варна на 7 февруари. Пратката от Иран била предназначена за шуменска фирма. Това, което усъмнило митничарите у нас, е разминаване в цвета и маркировката на товара.

След огледа, станало ясно, че в 71 от натоварените битумни ролки имало изрязани тайници, а в тях били открити 487 пакета с кафяво прахообразно вещество.

"Назначена е експертиза, която да установи процентното съдържание на активната съставка в наркотика. В зависимост от това ще бъде определена и стойността му - от 26 до 36 милиона лева, като това са цени за нуждите на наказателното производство, пазарните са двойно и даже тройно по-големи", заяви апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Рентгеновата проверка не показала категорични данни за наличие на наркотик, затова всяка една ролка е проверявана отделно, включително със следови кучета.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК