Задържаха златни кюлчета и недекларирани 20 000 евро на "Калотина"

Чужденецът е бил привлечен в качеството на обвиняем

15.02.2021 | 12:29 Редактор: Искра Ангелова
Задържаха златни кюлчета и недекларирани 20 000 евро на

Около 03 ч. на 09.02.2021 г. митнически инспектори на Митнически пункт Калотина, на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси", са спрели за проверка влизащ в страната от Сърбия лек автомобил м. Аudi Q7. Водачът на превозното средство, с румънска регистрация, пътувал сам от Австрия за Румъния. При последвала щателната митническа проверка, под стелките и кората на пода пред предната дясна седалка, митническите служители са открили три кутии и портмоне.

При отварянето на една от тях инспекторите са открили кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила – М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро, съобщиха от Агенция "Митници".

Митническите служители са установили общо 134 кюлчета с различни грамажи – 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5,2 кг. Назначени са експертизи.

С действията си М.К.Т., роденият в Турция немски гражданин, не изпълнил задължението за деклариране на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил разпоредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на престъплението e в особено големи размери.

Чужденецът е бил привлечен в качеството на обвиняем. Работата по случая продължава.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 месец
Чуждестранния гражданин че бъде привлеченикато обвиняем за незаконно пренасяне валута и иблагородни метали Златни кюлчетаИнтересно кога Бойко ще оповести от къде разполага със златни кюлчета и валута . Сигнализирай за неуместен коментар