Задържаха недекларирани 166 000 евро на ГКПП "Дунав мост 2"

Били скрити в дънки, ботуши, несесер и черни торби

09.02.2021 | 10:35 Редактор: Юлия Христова
Задържаха недекларирани 166 000 евро на ГКПП

Митнически служители задържаха недекларирани 166 000 евро в района на ГКПП "Дунав мост 2". На 5 февруари инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната. Водачът, гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране. При проверка митнически служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро.

Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро. Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро.

Още една пачка е открита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар. След изброяване, в присъствието на водача митническите служители, установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро. За същите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК