Повдигнаха обвинение на шофьора на падналата в река Искър кола

Той е карал без книжка, която била отнета при шофиране след употреба на алкохол

11.02.2021 | 18:49 Редактор: Ивет Арабова
Повдигнаха обвинение на шофьора на падналата в река Искър кола

Повдигнаха обвинение на шофьора от катастрофата на "Ботевградско шосе". При нея кола падна в река Искър, мъж загина при инцидента.

27-годишният И. К.  при управление на  моторно превозно средство е нарушил правилата за движение  по пътищата, в следствие на което е изгубил контрол над автомобила и е паднал в реката. При удара е починал, намиращия се на предна дясна седалка пътник - К.П., на 46 години.

И.К. е избягал  от местопроизшествието, но  след издирване е бил открит от органите  на реда. Водачът е управлявал превозното средство без да има необходимата правоспособност, след като е бил осъждан условно на  шест месеца лишаване от свобода за управление на МПС, след употреба на алкохол и му е било отнето свидетелството за правоуправление, информират от прокуратурата.

И.К. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Предстои внасяне  в съда на  искане за определяне на най – тежката мярка за неотклонение  "задържане под стража“. Разследването продължава с назначаване на експертизи и разпит на свидетели.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК