Камион прегази пешеходец в София, шофьорът му избяга (+СНИМКИ)

Инцидентът е станал в района на гара "Подуяне" 

11.02.2021 | 13:14 Редактор: Тодор Петров

Минути преди 10 часа сутринта на кръстовището пред гара "Подуяне" камион удря 56-годишен мъж, след което шофьорът си тръгва.

"Видях човека, вече беше паднал на платното на колене, след малко припадна, пристигна линейката", сподели Красимира, която станала очевидец на инцидента.

Мъжът е сериозно пострадал, откаран е в столичната болница "Св. Анна" за спешна операция, поставен е в медикаментозна кома.

"Направихме по спешност ампутация на левия долен крайник, на ниво бедро, вдясно ще отложим оперативната интервенция, стабилизира се. В никакъв случай не е преминала опасността изобщо", обясни началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в "Света Анна" доц. Сашо Асьов.

По-късно 48-годишният шофьорът се връща на местопроизшествието. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни. Инцидентът предизвика частично блокиране на кръстовището. 

А рано сутринта кола падна в река Искър, като 46-годишен мъж загина. Не е ясно защо шофьорът е излязъл от шосето, влязъл е в разделителната зелена площ между двете платна и е паднал между двата моста в реката. По-късно шофьорът сам е отишъл в районното управление в Елин Пелин, където е бил задържан. Докато течеше изваждането на автомобила от реката се образува задръстване по булевард "Ботевградско шосе". 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК