Задържаха шофьор без книжка, блъснал 18-годишен и избягал

Пострадалият е прегледан в болница и пуснат за домашно лечение

10.02.2021 | 21:23 Редактор: Ралица Братанова
Задържаха шофьор без книжка, блъснал 18-годишен и избягал

Водачът, който е допуснал пътнотранспортното произшествие на спирка "Явор" във Варна, блъснал човек и е напуснал местопроизшествието, е установен. Това съобщиха от ОДМВР - Варна.

Той е 32-годишен, лишен от право да управлява МПС по адмистративен и съдебен ред. Той е  управлявал лек автомобил, който около 13.25 ч. на спирка "Явор" във Варна е блъснал 18-годишен младеж и кола, спряла за слизане на пътници, и е нанесъл материални щети по спирката.

Непосредствено след произшествието мъжът е свалил регистрационните табели на автомобила си, след което го е укрил в района над стадион "Варна".

Малко по-късно, след оперативно-издирвателни действия, автомобилът е намерен и му е извършен оглед. При установяването на собственика му той е тестван с полеви тест за наркотици, който е показал, че е употребил 3 вида наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжъте задържан за срок до 24 ч. Случаят е докладван на прокурор при Районна прокуратура - Варна.

Пострадалият младеж е прегледан в болница. Установени са комоцио и контузии на глава и рамо, оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.

ОДМВР - Варна благодари на многобройните граждани, оказали съдействие по случая.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Jack
преди 3 години
Да се премести веднага за две години в затвора Сигнализирай за неуместен коментар