Напрежение във Видин: Обвинения в заплахи за убийство и корупция

Според съветник спорът е излязал извън контрол

29.01.2021 | 19:45 Редактор: Юлия Христова

Напрежение в местния парламент във Видин. Общински съветник твърди, че е заплашван с убийство от председателя на институцията, защото системно подавал сигнали за корупционни схеми в Общината. А днес градусът на напрежението се вдигна, след като гласуваха по-високата заплата на кмета.

Юли Петров е общински съветник от гражданската квота на БСП. От няколко месеца твърди, че управляващите работят на ръба на закона. 

"Те усетиха, че аз си чета материалите, чета си законите", каза той.

Днес спорът беше за вдигането на заплатата на кмета, а според опозицията, шефът на местния парламент на Видин няма право да предлага подобно нещо.  Въпреки това, управляващото мнозинство прие предложението.

"Тръгвайки да излизам до тоалетна, той ме дръпна за якето и каза: Аз теб ще те поръчам, а след това...", допълни той.

Според председателя на общинския съвет във Видин, твърдението на Юли Петров е несериозно.

"В тази зала има 30 общински съветници, пък как никой не чу и видя, че го заплашвам със саморазправа", заяви председателят на Общинският съвет във Видин Генади Велков.

Според съветника спорът е излязал извън контрол, след като вече няколко пъти подавал жалби до ДАНС, КОНПИ и прокуратурата за порочни практики.

"Нещата са сериозни, защото аз съм изпратен там от хора, които искат да се спре корупцията в Общината, аз опубличавам  порочните практики, а това дразни председателя и кмета", допълни Петров. 

В жалбата до прокуратурата е описан като свидетел озвучителят в залата на местния парламент. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Кмета си дарява заплатата по принцип.Генади Велков също.Не е това подходящото място за атакуване на въпросните лица.И двамата се ползват с авторитет .Молбата ми е към медията преди да пише да търси обективност ,а не сензация.Щото като четем заглавието нещо ми се струва че не формирано много етично.Никой не е поръчал никого.Мого пушек за нищо. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Малина
преди 3 години
До колкото знам, такова увеличение ще има в цяла България,а само видинския кмет е обявил, че ще го дари. Напразно вдигаш пушилка!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Plamen
преди 3 години
Ае стига бе !Юли кавала, без образование ще чете законите и ще отсъжда кое, какво било... Всички го знаят като политическото гадже на Бареков, заради който, Петров направи гражданско движение - аз сърце Видин...Опорка ! Сигнализирай за неуместен коментар