Кристиан към семейството на Милен Цветков: Искам да знаете, че искрено съжалявам

След първото заседание по процеса съдът прецени, че няма процесуално нарушения по разследването

21.01.2021 | 18:55 Редактор: Ралица Братанова

Започна делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков.  22-годишният Кристиан Николов е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста. 

Кристиан Николов влезе в съдебната зала с белезници, които за пореден път поиска да бъдат премахнати. Пред медиите не пожела да каже дали се чувства виновен за случилото се: В залата обаче го направи. Пред семейството на Милен, което видя за първи път очи в очи.

"Искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да Ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се", заяви той.

По думите на адвоката на семейството на журналиста - Менко Менков, това е позиция, която Кристиан за пръв път заема и е едно добро начало към действията му. 

Николов отново поиска домашен арест. Съдът обаче не видя мотив да смекчи мярката му. Но прецени, че майка му Десислава Николова не може да бъде част от защитата му, защото е била една от обвинените в началото на разследването на катастрофата.

В обвинителния акт престъплението е квалифицирано като умишлено деяние. А след първото заседание по процеса съдът прецени, че няма процесуално нарушения по разследването до момента.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК