Мащабна акция в Пловдив, разбиха група за изработка на фалшиви документи

Сред арестуваните е и дългогодишен служител на отдел "Миграция", който също е бил в схемата

18.01.2021 | 18:58 Редактор: Радостина Димитрова

Петима души са с повдигнати обвинения след мащабната акция, при която е разбита престъпна група за изработка на фалшиви документи. Това съобщиха от Районната прокуратура и полицията в Пловдив. Сред арестуваните е и дългогодишен служител на отдел "Миграция", който също е бил в схемата.

Акцията се е провела на територията на Пловдив, Карлово, Самоков и Ихтиман. Претърсени са 15 адреса и 7 автомобила. Оттам са иззети заготовки за изработка на документи, машина и хартия за печатането им. Открити са и пари и оръжие.

Първият сигнал за съмнителната дейност на униформения постъпил преди година, след което е започнало разследване.

"Бяха иззети множество лични карти, документи, заготовки за изготвянето на тези документи, които са предназначени да послужат за използването им", заяви районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

"Беше намерено и оръжие, което в последствие ще се установи дали е имал разрешение този, който го е притежавал. Същите са с криминални прояви, касаещи измами и изготвянето на неистински български лични документи, но в един по-заден период от време", коментира  директорът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК