Гешев в Галиче: Тук сме, за да покажем, че държавата си върши работата

Главният прокурор се срещна с кмета и местни жители

13.01.2021 | 13:08 Редактор: Радостина Димитрова
Гешев в Галиче: Тук сме, за да покажем, че държавата си върши работата

Главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и местни жители, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Точно преди една година Иван Гешев посети Галиче във връзка с жестоко убийство на 18-годишно момиче, извършено в селото на 11.01.2020 г. Тогава главният прокурор заяви, че ще бъде направено всичко възможно престъплението да бъде разкрито и извършителят да бъде наказан. 

"Тук сме, за  да покажем, че има държава и държавата си върши работата", каза той.

По време на разговорите днес Иван Гешев посочи, че е постигнато възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен  (за това престъпление Наказателният кодекс предвижда 12 г. затвор).

В началото на ноември 2020 г. подсъдимият А.О. бе осъден на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в сила. Освен за убийството, А.О. бе признат за виновен за проникване в чуждо жилище и изнасилване.

"Колегите от МВР и Окръжна прокуратура–Враца  си свършиха бързо работата, след една година вече има присъда", каза Иван Гешев пред жителите на село Галиче.

Главният прокурор заяви, че съвместните действия на прокуратурата и МВР за противодействие на "битовата престъпност" дават резултати и изрази увереност, че ще осигурят повече спокойствие на жителите на малките населени места.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК