Дрогиран водач стреля по друг и рани спътника му в Русе

В купето на колата му са установени два пистолета

04.01.2021 | 16:36 Редактор: Юлия Христова
Дрогиран водач стреля по друг и рани спътника му в Русе

Дрогиран водач стреля по друг и рани спътника му в Русе. Преди това между двамата шофьори е имало спречкване, съобщават от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Инцидентът е станал на 30 декември в зоната на кръстовище, образувано от ул. "Захари Стоянов“ и бул. „Липник“. 37-годишен водач на лек автомобил "Сеат“ , придвижващ се в дясна пътна лента за движение по ул. "Захари Стоянов“ насочил пистолет, зареден със сачми, към водача на автомобил "Фолксваген“, придвижващ се успоредно в съседната лента за движение, както и към спътника му, като произвел множество изстрели. Част от тях попаднали в лицето, шията и ръцете на пътника, причинявайки му охлузни рани. След това 37-годишният избягал.

Открит е от полицията в стопански двор в района на ул. "Потсдам“. В купето на колата му са установени два пистолета – единият с поставен пълнител със сачми, а другият – газов. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Извършена е проверка за употреба на наркотици с техническо средство, която показала положителен резултат за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. За случая е уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство, пише "Монитор".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК