Полицията даде подробности за тежката катастрофа на "Хемус" (обновена)

Вече има и създадена организация на трафика за празничните дни

23.12.2020 | 13:50 Редактор: Радостина Димитрова

Тежка катастрофа затвори магистрала "Хемус" за часове тази сутрин, а шофьор на бус загина. 

Сигналът е бил подаден малко преди 8:00 часа сутринта, като инцидентът е станал в района на пътен възел "Елешница".

По предварителна информация бусът е опитал да изпревари три камиона със специален режим. И заради опасния товар, който те са превозвали, на място е Военната полиция. Движението в посока Варна се отклонява през село Яна.

"Има пътен инцидент между три камиона и един бус на 15 км на АМ "Хемус". Движението е спряно. Екипите на СДВР се намират в момента на пътен възел "Яна", отклоняват движението по стария път, докато текат следствените действия и се освободи движението. Това е информацията,  скоято разполагаме в момента", посочиха от полицията.

Все още остава блокирано движението, въпреки че разчистването е почти приключило.

"Основното, което ще се контролира, това са скоростните режими, задължителната гражданска отговорност. Важно е да отбележим шофьорите да не сядат зад волана употребили алкохол или наркотични вещества", подчерта главен инспектор Николай Крушарски.

"Традиционно очакваме потокът да бъде увеличен през празничните дни, като за целта сме осигурили достатъчно екипи на Пътната полиция, които ще бъдат на входно-изходните пътни артерии на самия град и в случай на нужда ще подпомагат и регулират движението", заяви относно организацията на полицията за празничните дни комисар Владислав Павликянов.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК