Откриха опожарен джипа, с който избягали обирджиите от Перник

Има и обявена награда за достоверна информация

19.12.2020 | 18:35 Редактор: Ралица Братанова

Малък напредък по разследването на обира на близо един милион лева от инкасо автомобил в Перник. Полицията откри опожарен джипа, с който са избягали извършителите. Има и обявена награда за достоверна информация.

За секунди посред бял ден изчезват обороти за близо 1 милион лева. Обирджиите избягали с черен джип с фалшиви номера, който полицията открива изгорен в пернишки квартал до магистрала "Струма". Чия собственост е автомобилът все още не е ясно. Няма и заподозрени за случая.

Затова от охранителната фирма на инкасо автомобила предложиха награда за следа към извършителите от 200 хил. лв. 

Живеещите до мястото на обира казват, че не са чули и видели нищо. Инкасо автомобилът идвал всеки ден по едно и също време, за да прибере оборота от офиса на електроразпределителното дружество.  Според експерта Николай Радулов обирите на инкасо автомобили са добре премислени. 

"Това не може да бъде случайност, т.е извършителите са били наясно колко горе-долу се събира от обектите, по които минава автомобилът. Някой е подал информацията, аз тук съм абсолютно сигурен", коментира той.

През 2012 година охранител на инкасо автомобил открадна близо милион и половина лева. Мъжът беше осъден на 12 години затвор, но откраднатата сума така и не беше открита.

От охранителната фирма отричат техен служител да е съучастник в обира и отказаха коментар по темата. А офисът, пред който се случва обирът днес остана затворен.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК