Нови потърпевши на кражбите на коли по каталог в София

По информация на Новините ON AIR става въпрос за канал извън ЕС

20.11.2020 | 17:47 Редактор: Ивет Арабова

Само за 3 седмици от столицата са откраднати няколко автомобила - конкретен модел на луксозна немска марка. Часове след излъчването на нашия репортаж в четвъртък, още две коли са обявени за откраднати. Кражбите по каталог продължават. Сред пострадалите е и семейството на Михаил.

"Понеделник срещу вторник аз оставих колата в подземен гараж – тук в "Люлин 3" и на следващия ден - в сряда привечер – отивам да си я вземем и гаражът е празен. Включително бяха откраднати и комплект летни гуми и два комплекта ски оборудване", споделя потърпевшият.

За да се стигне до конкретната клетка в подемния гараж, е необходимо отключването на 2 врати, наскоро е поставено и видеонаблюдение. 

"Клетките не са малко, следователно това е било планирано – или сме били проследявани от някого, или това е станало от вътрешен човек, които им е донасял информация за това, че точно в този гараж има Audi", разказа още Михаил.

Камерите са били монтирани в понеделник вечерта и са почнали да записват само в сряда вечерта, точно когато е станала кражбата камери не е имало действащи. По информация на "Новините ON AIR" става въпрос за канал извън границите на Европейския съюз, а автомобилите се крадат основно за части и препродажба. 

По случая е уведомена полицията, образувано е и до съдебно производство срещу неизвестен извършител. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК