Гранични полицаи задържаха каналджия и 15 чужденци до р. Тимок

Деветима от чужденците са иракчани, регистрирани в Държавната агенция за бежанците

19.11.2020 | 21:00 Редактор: Юлия Христова
Гранични полицаи задържаха каналджия и 15 чужденци до р. Тимок

На ГКПП  "Капитан Петко войвода" са задържани двама незаконни имигранти, укрити в камион.

По време на специализирана полицейска операция, служители на Граничното полицейско управление – Брегово задържаха каналджия и 15 чужди граждани на 20 метра от граничната река Тимок. Групата, състояща се само от мъже, била предвождана от жител на Видин.

Деветима от чужденците са иракчани, регистрирани в Държавната агенция за бежанците. Самоличността на останалите, които заявили, че са от Сирия и Сомалия, е в процес на установяване. Работата по случая продължава.

Вчера на ГКПП Капитан Петко войвода пристигнал за влизане в България товарен автомобил "Мерцедес” с австрийска регистрация. Граничните полицаи извършили проверка с газанализатор, който отчел завишени стойности на въглероден двуокис в товарното помещение. Там те намерили укрити двама чужди граждани, мъже.  Незаконните имигранти са без документи, представили се за граждани на Алжир и Мароко.

При огледа на товарното помещение граничните полицаи установили, че брезентът в горната част на ремаркето е срязан и зашит. Нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Ново село, срещу тях е образувано бързо производство за незаконно преминаване на границата, съобщиха от МВР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК