Чия е вината за катастрофата с 3 жертви край Литаково?

Автобусът не се е движил с превишена скорост, твърди собственикът на фирмата превозвач 

07.11.2020 | 18:38 Редактор: Тодор Петров

Продължава изясняването на обстоятелствата, при които трима души загинаха след челен удар между джип и автобус край ботевградското село Литаково рано тази сутрин.

На място са загинали двамата младежи на 18 и 19 години, които са били в джипа. 64-годишният шофьор на автобуса и две жени са закарани в тежко състояние в софийската болница "Света Анна". По-късно една от тях е починала. 

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса, който е превозвал работници след нощна смяна. От удара автобусът се е обърнал настрани на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната. 

Според собственика на фирмата превозвач скоростта, с която се е движил автобусът, е в рамките на позволеното. В момента на удара при позволени от закона 80 километра, автобусът се е движил с 82 километра. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Несе ловете като удавник за сламка тези два км отгоре неса проблем онова мамино синче къде тръгва да изпреватва на права отсечка и като вижда автобуса Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Какви 18 и 19 годишни пишете глупост Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
БКС
преди 3 години
2
1 rate up comment rate down comment 0
wgw
преди 3 години
На вас все някой друг ви е виновен, както в БГ преди години. Сами се вкарвате м/у шамарите..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 3
Тиква
преди 3 години
*** и арогантни младежи, наркомани,. Сигнализирай за неуместен коментар