Арестуваха полицаи за фалшифициране на алкохолни проби на пияни шофьори

Разследването е под наблюдението на Специализираната прокуратура

19.10.2020 | 21:03 Редактор: Ивет Арабова

Задържаха двама полицаи от Велико Търново, които фалшифицирали проби за алкохол на пияни шофьори. В ареста са експерт от Криминалистичната лаборатория и квартален инспектор. Акцията е осъществена в края на миналата седмица.

Тази сутрин жителите на квартал "Бузлуджа" в старата столица се събудиха с новината за арестувания квартален инспектор. Хората обаче не бяха изненадани. От кварталното училище споделиха, че полицаят си е вършил винаги стриктно работата, когато се е налагало.

"За мене е уравновесен и каквото е трябвало да върши по отношение на училищна работа във връзка с провеждане на ДЗИ и НВО, винаги си е изпълнявал ангажиментите“, сподели жена от Велико Търново.

"По тоя начин възпитаваме следващите поколения шофьори, които ще се стремят по същия начин да допуснат такива нарушения", коментира зам.-директорът на ПГ по електроника инж. Марин Тонкова. 

Арестуваните полицейски служители са откарани в София, тъй като разследването е под наблюдението на Специализираната прокуратура. Предстои да се установи по какъв начин са подменяли алкохолните проби и срещу каква сума. На този етап от полицията в старата столица отказват коментар по случая. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК