2 г. затвор за насилник, посегнал на жена с брадва и трион

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване

12.10.2020 | 23:59 Редактор: Юлия Христова
2 г. затвор за насилник, посегнал на жена с брадва и трион

Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим даде Районният съд във Велико Търново на брутален насилник, предаден на съд от Районна прокуратура – Велико Търново.

М.М. е признат за виновен за това, че на 6 януари т. г., причинил чрез удари с ръка и глава средна телесна повреда и на 20 януари причинил чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с трион лека телесна повреда на Ф., като телесните повреди са причинени в условията на домашно насилие и представляват опасен рецидив. 

Осъден бе и по повдигнато му обвинение за това, че в същия период, на два пъти в условията на продължавано престъпление се заканил на жена си, че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази и ще я убие, които заканвания са извършени в условията на домашно насилие и биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им, пише "24 часа".

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, подсъдимият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК