Разкриха престъпна група за незаконно производство на цигари (+видео)

В производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване

12.10.2020 | 16:24 Редактор: Юлия Христова

Действия по разследването на организирана престъпна група за незаконно производство на цигари и тютюн за пушене в с. Цалапица, Пловдивска област се проведоха под ръководството на Специализирана прокуратура се проведоха.

При извършените претърсвания в производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на  цигари и тютюн за пушене, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол. Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата.

Наказателното производство по случая е образувано с постановление на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина действа организирана престъпна група, създадена с цел производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол – цигари и тютюн за пушене. Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовската марка „Plugarul“.

На 12 октомври главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха нелегалната фабрика в с. Цалапица.

Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, участвали в престъпното сдружение.

Снимка и видео: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК