Отложиха делото за убийството на Андреа от Галиче, близките - на протест

Бащата на убитото момиче съзря умишлени действия

07.10.2020 | 13:40 Редактор: Ралица Братанова

9 месеца след жестокото убийство на 18-годишната Андреа от Галиче, съдът във Враца отложи делото. Близки и роднини на жертвата се събраха на мълчалив протест.

Те са недоволни от отлагането на делото, което трябваше да започне днес. Причината е обжалването на защитата срещу отказа на Врачанския окръжен съд да се разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Бащата на убитото момиче смята, че това се прави умишлено.

През януари непълнолетният Аксел е влязъл с взлом в дома на 18-годишната Андреа. След като блудствал с нея, той я убил по особено жесток начин. А преди да напусне местопрестъплението взима и наличните пари от дома ѝ. 

По случая извършителят е обвинен в четири престъпления, но съдът ще вземе под внимание най-тежкото, а именно убийството. 

В края на януари беше внесена и подписка с искане наказанието за убийство да бъде 20 години независимо от възрастта на извършителя. Бащата на Андреа споделя, че дори след срещата и обещанията на премиера Борисов и главния прокурор Гешев няма промяна и към този момент.

"Ще искам до края справедливост за детето си. Убиецът да бъде наказан подобаващо", категоричен е бащата на Андреа.

На този етап все още не е ясно кога ще бъде насрочено отново делото във Врачанския окръжен съд.

Вижте още в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК