Мъж намушка друг в бързия влак София-Бургас

Пострадалият е на 33 години и е откаран в болница "Св. Анна" в София, където е опериран

04.10.2020 | 13:51 Редактор: Георги Камарашев

Мъж намушка друг в областта на корема в бързия влак София-Бургас. Нападението е станало край гара Костенец. 

В 22:50 ч. влакът тръгва от София за Бургас. Близо до Ихтиман, малко след полунощ по неясни причини се стига до спречкване между 33-годишен криминално проявен мъж и друг 65-годишен пътник. По-възрастният намушква другия. Началник влакът и кондукторът веднага сигнализират 112. Между Ихтиман и Костенец помагат на ранения пътник и в гара Костенец спешна помощ го откарва към болница. 

Във влака са пътували около 70 души. А около 160 минути машината е останала на гара Костенец, след което е продължила до Бургас.

"Доколкото знам няма реални свидетели на случката", заяви Константин Азов от БДЖ. 

33-годишният мъж е откаран в столичната окръжна болница "Света Анна". Буквално веднага е приет в клиника по хирургия и му е направена операция по спешност, продължила повече от час. Успешна е операцията, пациентът е стабилизиран, без пряка опасност за живота.

65-годишният мъж от Пазарджик е арестуван. Във всеки един нощен влак има жандармерия, обясниха от БДЖ, но заради националния протест в столицата в събота вечерта, голяма част от ресурса на жандармерията е бил на площада, заради което този път не е имало органи на реда във влака.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Не е никак чудно. Намушкания е очевидно престъпник, видял е възрастен човек в нощния влак и е решил, че е лесна плячка. Човекът от своя страна се е защитил. Най-вероятно и е знаел какви се движат по това време във влаковете. Сега обаче ще излезе той виновен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ужас. Нямали полиция в тоя влак...и крайно време е да гооправят това БДЖ и да спрат да се возят ненормални хора... Сигнализирай за неуместен коментар