Неправомерни договори с НЗОК в болница във Велинград?

Икономическа полиция проверява точната сума на усвоените средства

01.10.2020 | 12:28 Редактор: Ивет Арабова
Неправомерни договори с НЗОК в болница във Велинград?

Полицията в Пазарджик разследва сигнал за злоупотреби в общинската болница във Велинград. Проверява се дали здравното заведение неправомерно е сключвало договори за клинични пътеки със Здравната каса, като са предоставяни фалшиви сертификати за професионална квалификация на лекари.

В основата на разследването е директорът на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, както и други лекари от здравното заведение. Фалшивите сертификати касаят специалностите ортопедия и педиатрия.  Има данни, че на базата на тези документи са сключвани договори със Здравната каса с цел фиктивно лечение.  Икономическа полиция проверява точната сума на усвоените средства. 

Д-р Жеко Чешмеджиев заяви, че разследването касае само един негов колега, педиатър. "Това е сертификат на друг колега, който не работи вече в болницата, напусна, но и за други сертификати досега не съм чул. Атаките са срещу мен. Предполагам, че има задкулисни апетити относно лечебното заведение и така", коментира той.

Преди години името на д-р Жеко Чешмеджиев бе замесен в друг, тогава непотвърден сигнал, за пренасочване на  средства от общинската болница към частна фирма.  Проверката по тази преписка е възобновена.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК