Станаха ясни присъдите на феновете на "Левски" за боя в "Коматево"

Окръжният съд в Пловдив потвърди 14 решения на Районния

30.09.2020 | 23:09 Редактор: Ивет Арабова
Станаха ясни присъдите на феновете на

Окръжен съд-Пловдив потвърди 14 решения на Пловдивския районен съд, с които са наложени наказания на футболни фенове на "Левски" (София) по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/.

По време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона за феновете на "Левски" задържаните лица повреждат чуждо имущество - метални заграждения, служещи за ограда в източната част на централния терен и чупят пластмасови седалки при сбиване с други фенове на "Левски" по време на мача срещу "Ботев" (Пловдив) в Коматево.

Окръжният съд потвърди решенията на Пловдивския районен съд, с които:

- на един нарушител е наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 120 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца.

- на осем нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 100 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца.

- на двама нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 2 месеца.

- на трима нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години.

Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК