Издирват 2-годишно момче от Якоруда

Детето изчезнало от двора на къщата си

24.09.2020 | 12:28 Редактор: Виктория Гетова

Полицията в Якоруда издирва дете на две години и седем месеца, изчезнало от двора на къщата, в която живее със семейството си.

Повече от 12 часа спасителен екип търси малкото момче.

Детето е играело на двора, когато е забелязано за последно. Било е оставено без надзор само за няколко минути.

"Майка ми се обади по телефона към пет и нещо приблизително и ми казаха, че Мехмед е изчезнал. Такъв случай не сме имали в Якоруда да се отвлече дете", коментира лелята на момчето Айше.

"Лошо ми е, едвам се държа на краката. От вчера го търсим и няма никакъв резултат засега. Дано има късмет да се намери детето", споделя бабата на Мехмед.

Тя разказа, че преди да изчезне детето си е играело пред вратата на къщата.

Бащата на Мехмед веднага подава сигнал в полицията. В издирването се включват над 70 полицаи.  

"Работим по всички версии, нямаме водеща версия към момента, не изключвам нищо. Вече има образувани досъдебни производства, работим под надзора на Районна прокуратура. Проверяваме адреси на роднини, във Велинград има адреси, всичко което е възможно го правим", обяви ст. комисар Дойчин Дойчинов.

Тази сутрин в издирването на Мехмед се включи и жандармерията. Включени са и следови кучета и други специализирани служители, които са специалисти по издирването.

"Още от снощи имаме съдействие от планинските  спасители, продължаваме активно да работим", добави още ст. комисар Дойчинов.

Действията по издирването на детето продължават под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Вижте още по темата в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК