Два ТИР-а и цистерна се сблъскаха, затвориха пътя Русе-Разград

Шофьорите, замесени в произшествието, не са употребили алкохол

07.09.2020 | 11:32 Редактор: Ивет Арабова
Два ТИР-а и цистерна се сблъскаха, затвориха пътя Русе-Разград

Катастрофа между три тежкотоварни автомобила блокира пътя Русе – Разград. Инцидентът се е случил около 6.00 ч. тази сутрин в района на Цар Калоян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Варненска цистерна е пътувала в посока към крайдунавския град без товар. Шофьорът ѝ е предприел изпреварване на товарен камион в район с много завои след рибарниците край Цар Калоян, но насреща му се появил ТИР с румънска регистрация, който пътувал в обратната посока. Камионът от северната ни съседка ударил странично цистерната, след която тя се е завъртяла и се е ударила в ремаркето.

Няма пострадали хора при инцидента. Водачът на румънския ТИР е закаран в болница за преглед, но няма сериозни наранявания, уточниха още от разградската полиция. Взетите на място проби са указали, че шофьорите, замесени в произшествието, не са употребили алкохол.

Заради големите материални щети и необходимото време за оглед и изтегляне на тежкотоварните автомобили пътят е затворен, предава БГНЕС.

Движението е отбито по обходен маршрут през Писанец – Ветово – Сеновец – Дряновец. От Пътна полиция и Агенция "Пътна инфраструктура“ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

Снимка(Архив): БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК