По 20 г. затвор за мъже, извършили въоръжен грабеж в офис в Пазарджик

Единият от тримата ще трябва да изтърпи и наказание от 3 г. и 4 месеца допълнително

26.08.2020 | 14:30 Редактор: Юлия Христова
По 20 г. затвор за мъже, извършили въоръжен грабеж в офис в Пазарджик

По 20 години затвор получиха Джамал Аликов от Пещера, аржентинецът Фернандо Кастро и Васил Атанасов от Пловдив, които преди 4 години и половина извършиха въоръжен грабеж в офис на частна строителна фирма в Пазарджик.

Единият от тримата - Васил Атанасов ще трябва да изтърпи и наказание от 3 г. и 4 месеца допълнително, тъй като е извършил въоръжения грабеж в период на изтърпяване на условно наказание за извършено друго престъпление. Присъдите бяха постановени от 5-членен състав на Окръжен съд – Пазарджик с председател съдия Александър Александров.

Обвинението срещу тримата е за грабеж в особено големи размери в условията на опасен рецидив, придружен с опит за убийство на Тодор Николов – това е последното официално обвинение, повдигнато от прокуратурата на Аликов, аржентинецът Кастро и Атанасов. Въоръженият грабеж беше извършен на 21 декември 2015 г. в къщата -офис на братята Спас Спасов и Тодор Николов, която се намира близо до жп гарата в Пазарджик.

Нападателите нахлули в офиса и под дулата на оръжия принудили братята и жената на единия от тях да залегнат на пода, след което откраднали златни накити и пари в общ размер 66 714 лв. Грабителите ранили единият от бизнесмените-Тодор Николов при опит да окаже съпротива на въоръжените маскирани, които след грабежа изчезнали с автомобил в неизвестна посока, пише "Монитор".

Единият от обвиняемите - Васил Атанасов, беше задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик, а на 2 януари 2016 г. съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“. Той е осъждан многократно. Джемал Аликов и Фернандо Кастро пък бяха арестувани на 7 януари 2016 г. в Пловдив.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК