Низост: Оскверниха трафопоста с великите българи в "Овча купел"

Авторът на творбата Иван Величков - Сайбър възстанови първоначалния му облик

03.08.2020 | 20:17 Редактор: Искра Ангелова

Вандали надраскаха трафопоста с ликовете на великите българи в столичния квартал "Овча купел". Оскверняването на "символът на района", както го наричат жителите, породи вълна от недоволство в целия квартал. От районната администрация веднага се свързали с автора на творбата - графити артиста Иван Величков - Сайбър , който възстанови лика на трафопоста.

Преди дни графити артистът разбира, че точно на рождения ден на Апостола на свободата – 18 юли, неизвестни са осквернили нарисувания от него с ликовете на велики българи трафоспорт в "Овча купел". 

"Имаше свастика и с червен спрей беше надраскано лицето на Апостола. Изпаднах в шок, когато го видях. Просто върху всякаква друга рисунка съм очаквал да има надраскано, но на Васил Левски, на неговата рождена дата", коментира Иван Величков.

Той откликва на молбата на районната администрация и само за няколко часа успява да възстанови красивата творба, която радва хиляди жители на столичния квартал. 

"Не беше толкова много, беше малко, но много значимо за мен", допълни той.

Заедно с ЧЕЗ, от район "Овча купел" са подели инициатива за реставриране на 17 трафопоста в района, които отново ще бъдат нарисувани.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК