Разкриха шокиращи детайли за убийството на Кристин от Сотиря

Обвиняемият Мартин Трифонов поиска доживотен затвор

14.07.2020 | 13:37 Редактор: Тодор Петров

21-годишният Мартин Трифонов, обвинен за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря, обжалва присъдата си. Заседанието на съда в Бургас започна с протест на близките на убитото дете. Магистратите ще трябва да обявят решението си през септември.

Близки на убитата Кристин се събраха пред Съдебната палата с едно единствено искане – съдът в Бургас да потвърди решението на окръжните магистрати в Сливен – доживотен затвор без право на замяна.

"Стаята ѝ е непокътната. Имаме параклис, в който паля всяка сутрин свещички, но нея я няма. На 15 септември трябваше да прекрачи прага на училището, но не можахме да я изпратим. Букварите, тетрадките – всичко свои на масичката ѝ… раничката", сподели бабата на Кристин - Милка Георгиева. 

На днешното заседание прокурорът по делото Иванка Козарева описа шокиращи детайли за извършеното убийство и поиска присъдата да бъде потвърдена. Същото направиха и частните обвинители – бабата и дядото на момиченцето. 

Самият Трифонов поиска само доживотен затвор.

Убийството на 7-годишната Кристин беше извършено в средата на август миналата година, а пет месеца по-късно Трифонов беше осъден за блудство с дете, изнасилване и убийство по особено мъчителен начин.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК